Zo groen als gras - Reisverslag uit Salinas, Verenigde Staten van Jacco Hoogendoorn - WaarBenJij.nu Zo groen als gras - Reisverslag uit Salinas, Verenigde Staten van Jacco Hoogendoorn - WaarBenJij.nu

Zo groen als gras

Door: De Witte

Blijf op de hoogte en volg Jacco

04 Maart 2008 | Verenigde Staten, Salinas

Hallo Allemaal,

Na de eerste week in Salinas Californie gehad te hebben is het weer tijd voor een verhaaltje. Ditmaal niet zo lang, hopelijk…(sorry geen resumé)

Vorige week zondag ben ik na een ritje van iets minder dan 9 uur, uiteindelijk aangekomen in Greenfield net voor de klok van vieren. Vanuit het zonnige Yuma vertrokken om 8 uur lokale tijd met een volle pick-up truck. Het is onverstelbaar hoeveel spullen iemand al kan hebben na een paar maanden. Voor de rekenwonders die ondertussen het verhaal aan het lezen zijn (8 uur smorgens vertrokken uit Yuma, 9 uur rijden = 5 uur aankomen ipv 4 uur!!). Helaas ben ik weer een uurtje op jullie achteruit gegaan (9 uur verschil) dus vandaar.
Onderweg HEERLIJK HOLLANDS HONDENWEER meegekregen REGEN, dus voelde me al behoorlijk op het gemak op weg naar mijn nieuwe onderkomen. Greenfield is niet echt een groot plaatsje, want de met twee afslagen was ik al op de plaats van bestemming. Daarbij ligt het huis aan de rand van het 'dorp'

Het appartementje wat voor mij is geregeld is bij een zus van Estella (van Shamrock) wiens deels mijn baas ook is. Haar zus Sandra en haar man Danny hebben dus een mooi huisje met daarnaast een garage. Bovenop de garage is een leuk appartementje gebouwd. Het appartementje is nieuw (2 jaar oud) en niemand heeft hier nog gewoond. Het is een alleenstaande garage, dus uit alle vier de hoeken zitten ramen, slaapkamer is apart van woonruimte en alle voorzieningen zijn prima voor elkaar. Vergeleken met het studio appartementje in Yuma is dit dik veur mekaar! De dames uit de office hebben hun best gedaan om het te meubileren. Hopelijk geven foto’s een betere indruk http://www.jaccoinusa.fotopic.net Waar ik zelf het meest tevreden over ben is wel de VAATWASSER! Niet dat je zoveel VAAT hebt in je eentje, maar toch….

Deze week dus begonnen in Salinas Californie, op het hoofdkantoor van Shamrock Seed. Het is wel even wennen, nieuw gebied, meer collega’s meer verantwoording gekregen maar ook afleggen.
Deze week vergadering gehad over wat ik ga doen komende tijd. Binnen twee weken wordt er iemand aangenomen op Product Development. Deze persoon moet ik opleiden in het veldwerk (proefveldjes, evalueren en rassenkennis). Daarnaast ga ik nog op de Marketing afdeling werken. Hierbij vooral nadruk leggend op promotiemateriaal, website en de benadering van telers optimaliseren. Kortom afwisselend en uitdagend werk. Het eerste bedrijf wat ik hier bezocht luidde naar de naam Four Q Farms, het komt hier dus wel goed….

Eerste indruk is prima en het gaat me nog steeds goed! Om een idee te geven waar ik momenteel verblijf, het lijkt op de Schotse Hooglanden, (niet dat ik daar ooit geweest ben, maar zo stel ik mij dat voor) ‘zo groen als gras’

Gegroet,

Uit het groene Greenfield,

De Witte

Ps: mocht je iets willen sturen per post dan kan dit het beste naar het volgende adres:

Shamrock Seed Co., Inc.
Attn: Jacco Hoogendoorn
3 Harris Place
Salinas, California 93901-4586

• 04 Maart 2008 - 05:04

Bert:

He Jacco, klinkt goed!
    Als je nu denkt dat een vaatwasser de perfecte oplossing is moet je mischien en housegirl proberen. Behalve afwassen kleren wassen kun je die ook gewoon laten koken en als je de juiste rommel in huis hebt kun je dr zelfs taarten laten bakken.
    Genoeg over mijn luie leventje. Je baan klink interesant en zo te lezen heb je genoeg verantwoording.

Groeten Bert

• 04 Maart 2008 - 05:05

Bert:

ps die paar uur tijdverschiel helepen wel om als eerste een berichtje te kunnen schrijven!
    De groeten

• 04 Maart 2008 - 06:30

Milou:

Maatje!!
    Man wat een tijdsverschil!! dat is 18 uur met mij? Kan ik je wel vertellen wat voor weer het de volgende dag is (smart-ass opmerking sorry) Lekker je eigen Unit! succes met alles maatje, heb je gisteren nog gesproken, dus je weet dat met mij alles goed gaat!
    Tot snel!
    Dikke xox Mi

• 04 Maart 2008 - 07:48

Berdien:

Jack !! Klinkt allemaal weer goed zeg !! Ben benieuwd naar je huis, dus denk dat ik maar heel snel een ticket moet boeken richting jou ;) !! Ook een kijkje genomen bij je foto´s !! Leuk !! Dikke kuss & heel veel plezier !!

• 04 Maart 2008 - 07:50

Eva:

Hey Jacco,

Ben ik dan de eerste uit nederland? jaja ook vanuit GU-centraal wordt er vroeg gewerkt.
    Het klinkt goed, je appartementje. Ik vond het trouwens leuk je ff gesproken te hebben laatst:)

Ik ga nu ff je foto's kijken en dan snel weer aan het werk.

succes daar!

x eva

• 04 Maart 2008 - 12:02

De Pindaboer:

Hola Bracco,

Zo te zie ne te lezen heeft onze cowboy het weer eens goed voor mekaar. Dan ook nog eens het toppunt van integratie lees ik, Four Q farms in de Schotse hooglanden hahaha GEWELDIG!!!

Hier in nederland is het ook nat. Maart roert weer z'n staart en de eerste sneeuwvlokjes zijn al neergedaald in het kikkerlandje. Nog een paar dagen en volgens de voorspellingen kunnen we dan in limburg iig langlaufen.

Succes met je nieuwe werk en tot horens!

Greetzzz Erik alias de pindaboer

• 04 Maart 2008 - 15:21

Daan:

Ha Jacco,
    Goed te horen dat je weer op een leuke plek bent gekomen met een nieuw surrograat Doorsnee.
    Ben blij te horen dat ze daar mooie namen kunnen verzinnen voor een boerderij :D.
    Veel succes met je nieuwe opdracht!

Groeten Daan

• 04 Maart 2008 - 15:56

Laura:

Hey Jac,
    Voor het geval dat je nog niet op de hoogte was, ik heb sinds vandaag op de HAS begonnen! Ja ja weer een Hupi-vrouw op de HAS. Dat zal ook vast de reden zijn waarom het zo goed gaat hier... hahaha! Voor mij is het dus ook weer gedaan met het rustige leventje en moet er weer gewoon gewerkt worden. Eigenlijk wel erg lekker, want ook niks doen gaat vervelen als je geen geld hebt om iets te ondernemen! Hier dus alles onder controle. Mooi dat jij het ook naar je zin hebt daaro. Iedereen heft het erover dat het vandaag gaat sneeuwen, maar ik heb nog niks gezien. Nou of je het gelooft of niet, ik kijk zojuist naar buiten en het is begonnen, natte drap! Ben ik dus mooi net te laat weg... Aangezien ik er bijna net zolang over doe om naar m'n auto te lopen als dat ik er in moet zitten... Is puur parkeerboete-technisch dat ik met de auto ga... We hebben geen parkeervergunning voor overdag dus verplicht met de auto naar school zolang JP nog geen werk heeft! Nou Jac, het gaat je goed en ik hoop je binnenkort weer eens te spreken via msn ofzo!

X Laura

• 04 Maart 2008 - 18:33

Kees-Willem:

He Jacco,
    Ziet er allemaal weer goed uit voor je. Die vaatwasser lijkt mij ook wel wat. Hier alles nog prima. Vorige maand heb ik je tijdens de carnaval wel gemist, dit komt volgend jaar vast wel goed.
    Hier vanuit het hoge noorden nog veel succes.

K.W.

• 04 Maart 2008 - 18:56

Nico:

Hey Jacco,

Klinkt erg goed en uitdagend daar, ik hoop dat je nieuwe baan je goed bevalt, maar dat moet lukken als ik het zo hoor. Suc6 met alles en vergeet de socialencontacten niet, daar kan je een stuk meer aan hebben als een vaatwasser... komt wel goed denk.

Groetjes, N Miedema

• 04 Maart 2008 - 19:47

Yara:

Heej Jacco,

Zo dat heeft u goed voor elkaar :-), ziet er inderdaad groener uit dan de 'death valley' waar je je eerst bevond. Hmmm...marketing interessant!! ;-) Dat klinkt goed, zeker veel om op te steken hiervan. Ik moet het nog met de boekjes doen van de WUR, hier hebben we ook aan vier kanten ramen(alleen helaas uitzicht op de rest van de uni :-$) Verder alles goed hier, net door de sneeuw terug gelopen(can you believe it?)
    Succes!

x

• 04 Maart 2008 - 20:45

Paul:

Zo Jacco je hebt het dik voor elkaar als ik het zo lees.
    Hoe lang moet je nog verblijven in Amerika?
    Nou hier in nederland is het weer ontzettend honden weer.
    Maar ja dat zijn we wel gewend.

Hee succes ermee en we spreken elkaar wel weer.
    Groeten Paul van Loon

• 05 Maart 2008 - 00:50

Thomas:

Regen.... best lekker... Weet je wat gaaf is, zandstorm :P heb geen pukkel meer op me hoofd zitten :p
    maar dat over vaatwasser en Bert met ze huisvrouw. Ik ga gewoon elke middag en avond uit eten zoals iedereen hier dus hoef me nergens zorgen om te maken. Maar four Q farms zal wel weer mzzl zijn, ghe na denk om je contacten daar en nog bedankt voor je idee,

gegroet uit Taiwan

Thomas

• 05 Maart 2008 - 12:20

Rob:

Hey Hoogendoorn,

Goed bezig kerel! Qua werk is het een mooie uitdaging. Vertrouw erop dat het je prima afgaat. Het ziet er daar erg geschikt uit om eens lekker te gaan Kite Surfen, is dat niet iets voor jou?
    Geniet ervan en succes.

Groet'n Rob

• 06 Maart 2008 - 08:30

Joost:

He jacco

je mag je bed wel eens opmaken, dat ligt veel beter!

En die trui he, kan er niet over uit!

• 07 Maart 2008 - 09:35

Lin:

Hi Jacco,

Weer een leuk verhaaltje, zo te lezen vermaak je je nog steeds goed.Ik ben druk aan het BO'en dus voor de afleiding ga ik nu zo ff je foto's bekijken! Over een paar weekjes komt je vriendinnetje bij ons in huis wonen, ik zal wel goed op der passen hoor, haha!

Succes nog, en we lezen het weer wel van je...

Gr Linda

• 08 Maart 2008 - 15:08

Shalana:

Hey Jacco,
    Wederom weer een briljant onderkomen!!
    Goed geregeld toch!
    Hier idd, net als bij iedereen nog steeds alles goed! Ben nu ook begonnen bij KLM!
    Vind dat het nu wel lang duurt hoor!! hahaha ;-)
    Geniet er nog even van!!

Dikke kus van mij!

• 10 Maart 2008 - 17:00

Hoekske:

Ha Witte,

Volgens mij red je je daar wel. Hier is het ook kloteweer. Dus je mist niks hiero.

Oudoeweej Hoekske

• 10 Maart 2008 - 19:03

Meijerink:

Ha Hoog,
    Weer een mooi verhaal van alles wat daar gaande is. Ook je onderkomen ziet er prima uit, en zo'n vaatwasser is inderdaad altijd wel handig haha.
    Hier in NL is het planten ook al weer begonnen hoorde ik, maar voorlopig zit k nog ff in de tulpen. Je broer heeft goed geinvesteerd btw. (from Loon en ik houden alles goed in de gaten).
    Maar het ga je goed daar, groetjes Eef

• 11 Maart 2008 - 19:35

Anna:

Hey Jacco,

Ziet er goed uit je, je appartementje. Echt leuk, knap huissie hor. Ah slecht van afwassen krijg je schone handen hor, haha. Nee lekker doe je goed.
    Verder interresant werk en leuk dat het zo afwisselend is. Zet hem op.
    Groetjes Anna

• 02 April 2008 - 15:47

Fam Verhagen:

Hey Jacco,

Zo te lezen bevalt het allemaal super daar, we missen alleen een vervolg op je verhaal, want we nemen aan dat je de laatste 4 weken niet stil gezeten hebt!
    Succes.

Groetjes Fam Verhagen

• 29 April 2008 - 20:21

Mark H:

Hi topper,
    Klinkt weer geweldig die ijzeren Truus, maar plastic bestek en borden heeft ook voordelen.
    Hier alles ok, na een droge periode, hebben 3x3 mm regen gehad. Temperatuur stijgt, koolzaad bloeit, tulpen worden gekopt, piepers gepoopt, etc. Je weet wel...
    Morgen K-dag, oftewel hang de NL vlag weer eens lekker buiten. Het oranje bitter smaakt weer goed. We drinken op je gezondheid.

Have fun