Stresssssssss in Yuma! - Reisverslag uit Yuma, Verenigde Staten van Jacco Hoogendoorn - WaarBenJij.nu Stresssssssss in Yuma! - Reisverslag uit Yuma, Verenigde Staten van Jacco Hoogendoorn - WaarBenJij.nu

Stresssssssss in Yuma!

Door: De Witte

Blijf op de hoogte en volg Jacco

05 December 2007 | Verenigde Staten, Yuma

Ten eerste GOEDENMOGGEL voor diegene dit op de vroege morgen lezen! Hier maar weer eens een bericht vanuit het aangename Yuma, Arizona.

Het is even een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen, maar zoals men zegt; Geen nieuws, is goed nieuws! De titel van het verhaal zal misschien wat afschrikken, alleen heeft het geen betrekking op mij.

Hier gaat alles goed. De zon komt elke dag wat lager te staan en dat betekent dus ook dat de temperatuur wat dalend is. Dit wil zeggen dat het nu overdag nog een graad of 20/25 kan worden, maar s’morgens ligt het rond de 10 graden. En ik was eerst niet echt een kouwkleum, maar dit voelt voor mij toch al wat COOL aan!

Afgelopen weekend heeft het geregend in de DESSERT en dat betekent dus STRESSS bij de telers hier in de omgeving. Plantschema klopt voor geen kant meer en daardoor worden ze niet vriendelijker. Het is buitengewoon dat hier kan regenen in deze periode. Normaal regent het hier in de zomermaanden en dat komt neer op 3 inches (76 mm) in een geheel jaar. Dit weekend heeft het hier 1 inch geregend en dat betekend dus ook dat de grond het hier niet kan houden/absorberen. Zelf heb ik op de desbetreffende (vrij)dag een uur zonder elektriciteit gezeten s’avonds. Kunnen jullie nagaan dat ze hier dus op niets voorbereid zijn.

Gisteren een field day gehad voor de telers. Geen grote opkomst (zie reden hierboven), maar de grootste klanten waren wel op komen dagen. Field day is een kleine open dag in het veld, waarbij we dit keer nieuwe en bestaande rassen lieten zien als babyleaf/springmix. Voor de onwetende, dit is een normale slasoort wat heel dicht op elkaar wordt gezaaid op een breed bed. Na ongeveer 30 dagen heeft men kleine blaadjes (grootte als spinazieblad) wat geoogst/verpakt wordt als een sla mix.

Verder het weekend bij Jake in Long Beach LA, was erg geslaagd. Weer een keer goed wezen stappen en tja de brakheid hebben we ook weer meegemaakt. Dit is zeker voor herhaling vatbaar (niet de brakheid ;-)), op een nog zeer korte termijn.
Thanksgiving heb ik mogen vieren bij the Brady’s. Was erg gezellig met de familie en het eten heeft me ook goed gesmaakt. Sinterklaas kennen ze hier helaas niet en het is voor de Amerikanen ook niet te begrijpen waarom we dit vieren in Nederland. Probeer maar eens in te denken hoe je dit moet uitleggen: A kind of Santa Claus in a different costume with a few black people as helpers…..jajajaja

Voor mij is het hier ondertussen ook aftellen geblazen want over 3 weken komt er een heel leuk en mooi kerstcadeautje langs, mijn vriendin :D.
Voor komend weekend staat er trouwens weer regen op het programma. Dus afwachten wat het dit keer zal brengen….

Jullie veel plezier met de sinterklaasviering (mits nog niet gedaan dit weekend) en nog bedankt voor alle reacties op vorig bericht(en)

Ik roggel ut hier allemal wul!

Met vriendelijke groet,

De Witte / Jacco

• 05 December 2007 - 06:36

Marieke:

Weekendjes Long beach LA, man, man, man, wat een vervelend leven heb jij!;) Geniet er nog ff van! en maar hopen dat er niet meer van die regenachtige dagen gepland zijn door mother nature!

Liefs x Marieke

• 05 December 2007 - 07:14

Tjarda:

Hoi Jacco,
    Vanavond zal ik een bisschopwijntje op jou drinken. Niet te veel natuurlijk
    anders ben ik BRAK.
    Met een aantal collega,s hebben we een
    leuke act in elkaar geflanst voor het open Podium. Verder ben ik druk bezig om de jury om te kopen, maar ik denk dat ik weinig succes zal hebben.
    Het ga je goed.

Liefs Tjardtje

• 05 December 2007 - 07:17

Remco:

Hey kerel! Mooi weer al je verhalen. Nu ken je ook eindelijk de enige mindere kant van Arizona! De Moesson regens! Goed man Long Beach, goeie keuze, zeker vast goed vermaakt. Ik ga over 2 weekjes hier weg. Moet nog 1 weekje langer blijven hier, vervelend! Dus ga net voor kerst naar huis. Hey veel plezier met je vriendin alvast en rustig aan.
    Groeten

• 05 December 2007 - 07:18

Joost:

Mis de samenvatting........

Groeten Joost

• 05 December 2007 - 07:32

Yara:

Hé Jacco,

Wees blij dat je geen Sinterklaas daar hebt, ik was met een vriendin aan 't winkelen en opeens herrie en getetter, kwam er z'on stoet aan met een zooi mensen. Niet normaal, maarja jullie hebben Santa Claus. Ik moet de buitenlandse studenten ook het verschil uitleggen tussen Sinterklaas en Santa Claus, niet echt makkelijk. Hier verder alles goed, volgende week leerweek en daarna toetsweek.
    Veel plezier met Inge en fijne feestdagen alvast!

x

Yara

• 05 December 2007 - 10:15

Jan:

Hey Jacco,

Weer een mooi verhaal Jacco. Hoop je snel een keertje te spreken. tot over een maandje.

groeten

Jan

• 05 December 2007 - 10:40

Hoekske:

Ha Witte,

Mooi om te lezen dat het daar allemaal zijn gangetje gaat. En nog steeds op de hoogte van de Nederlandse reclames zie ik wel.

Het zijn trouwens wel aanstellers als ze van een klein beetje regen al in de stress schieten. Hier zijn we blij als het weer eens een keer droog is.

Veel plezier daar en laat Inge wel een beetje heel als je haar eindelijk weer ziet ;-)

Oudoeweej Hoeksk

PS: Zijn er nog mogelijkheden om mijn kerstbomenimperium daar uit te breiden?

• 05 December 2007 - 13:38

Bert:

He Jacco,

Je lult wel mooi op je site maar ik lees weinig over werk. Komt dat omdat je er niet druk mee bent? of omdat het niet boeiend is?
    Ik hoop voor je het eerste... Jij zit daar nu ondertussen een maandje of twee drie?! hoe gaat dat?

NIet om je vriendin jaloers te maken maar ik gok dat je daar beter kan stappen met mooiere vrouwen dan hier... dus je treft het weer

Groeten uit een zonnig Kenia

• 05 December 2007 - 18:04

Eef:

Hey hoog,
    Weer een bijzonder leuk verhaal, en nog op de hoogte van het nieuws in NL ook:D
    Sinterklaas uitleggen lijkt een aardig onmogelijke opgave, vooral die zware helpers maken het er niet echt gemakkelijk op.
    Naja, nog veel succes daarzo en we kijken uit naar je volgende berichtje.
    Groeten uit de W'Meer

• 05 December 2007 - 21:23

Laura:

Hey Jacco, Hier even vanaf een stukkie zuidelijker. Wij zitten ondertussen in Peru alweer. Ook hier een poging gedaan om uit te leggen aan een stel Engelsen wat we zoals rond 5 december vieren, maar ook hier vragende blikken. Misschien dat plaatjes googlen help???
    In elk geval mooi dat je het naar je zin hebt en zeker geen stress hebben want dat is helemaal niet gezond, ik ben namelijk ondertussen heel gezond geworden zonder enige stress ;-)
    Succes met alles en geniet ervan!

Dikke kus Laura vanuit een stralend Peru!

• 06 December 2007 - 06:42

Bram R:

He Kerel,

Wees maar niet getreurd de sint is ook niet bij mij langs geweest gister avond. Dan maar hopen dat die gek met zijn slee nog op bezoek komt voor het einde van het jaar. Bij jou zit da in ieder geval wel goed lees ik, een beter kado kun jij je natuurlijk niet wensen.

hou je taai
    Bram

• 06 December 2007 - 10:16

Arlette:

Hier een grauwe groet terug,
    In Holland geen zon, dus ook geen mug!
    De Sint is gister hier geweest,
    Misschien ook nog ff langs je oude huis gesjeest?
    Lekkere pepernoten en letters gehad,
    Gelukkig kwam bij jouw Thanksgiving op je pad!
    Veel plezier als Inge op bezoek komt,
    Dan krijg je t druk, geen zitten op je bruine kont!

Veel plezier daar in Amerika,
    Zo'n ervaring kent geen weerga!!
    Tot volgende keer zeggen Sint en Piet,
    Als je in Nederland bent vergeten zij je dan zeker niet!

De Sint en Piet

• 08 December 2007 - 14:51

Vleeschhouwer:

Hey Jacco,

ik zou zeggen 'take it easy'! Succes daar in het verre Amerika. Al twijfel ik over de werkelijke afstand. Fysiek misschien wel, maar als jij nu ook al begint met moggel, roggel enz. dan valt het wel mee :)

Veel plezier met het uitpakken van je cadeautje!

Tchau

Ronald

• 09 December 2007 - 07:05

Reinier:

He Jacco,

Vanuit continent afrika een vriendelijke groet en veel plezier in Amerika. Je maakt ook wel weer leuke dingen mee lees ik. suuces met je werk en keep it cool!! geen probleem denk ik in de morgen.
    Bedankt voor je reactie laatst,

vriendelijek groet Reinier

• 10 December 2007 - 20:13

Boswachter:

Kerel!

ik heb geen samenvatting nodig! :P leuk om weer wat van je te lezen!

de eerste raadsels komen al op; wie o wie zal dit jaar de P zijn??

Groet'n
    Evert

• 16 December 2007 - 10:25

Lau :

hai hai..
    effe snel gelezen leuk !!!
    Alvast fijne feestdagen toegewenst!!
    groet vanuit utreg lau ( je nicht )

• 16 December 2007 - 13:40

Erik:

Hey buur,

't gaat je allemaal best af daarzo lees ik. goed om te horen. veel plezier verder en succes met de arbeid..
    grn.

• 19 December 2007 - 19:53

Liesbeth:

Hey skatje,

Hoe gaat het nu met je?
    Toe aan de kerstdagen?
    Hier gaat alles voorspoedig. Kees-willem zit momenteel aan de kerstborrel.
    Is je kerstcadeautje er al bijna, of is ze ondeweg. Doe ze groetjes van me!

Alvast hele fijne kerstdagen en een heel spetterend 2008!

Liefs Liesbeth

• 24 December 2007 - 11:55

Nico,lia En Meiden:

hoi Jacco en nu Inge ook natuurlijk,

wij wensen jullie beide een hele fijne kerst en heel veel geluk en gezondheid in 2008.
    We nemen er 1 op je Jacco met Oud en Nieuw.
    Proostttt.
    nog heel veel plezier daar.

groetjes van nico,lia,marieke,sander en nicolet

• 24 December 2007 - 19:34

Oma Leppink:

Hallo Jacco,

Ik ben hier in Gerwen, het is heel gezellig. We hebben lekker gegeten en er waren mooie cadeautjeas onder de kerstboom. Ik hoop dat ik volgend jaar weer hier kan komen en dat jij er dan ook bij bent. Verder een fijne vakantie en jaarwisseling samen met Inge
    Groeten Oma.

• 27 December 2007 - 18:04

Fam. Verhagen:

Hey Jacco en Inge!

Bedankt voor jullie kaart! Wij wensen jullie ook nog een fijne Kerst toe al is die inmiddels voorbij en een knallend 2008!!

Heel veel plezier samen!

Groetjes Marjan

• 29 December 2007 - 13:35

Bert:

He Jacco, hoe is het nou? Is de stress al over?
    Hoe waren je feestdagen nog een beetje vermaakt met die amerikanen? Hier was het een zwarte kerst echt niet veel aan en het weer klopte ook niet met 30 graden en een lekker briesje.

Gr Bert

• 31 December 2007 - 12:58

Jack En Ria:

Dag Jacco,

We willen je graag een goed 2008 toewensen. Wat gezellig dat Inge nu bij je is. We wensen jullie samen nog een leuke tijd toe.
    We blijven je volgen via deze site en via Bram en Corrie.
    Wel leuk een roggelneef, in de familie.

groeten van Jack, Ria en Kees.

• 31 December 2007 - 16:13

Esther:

Ha Jacco,

Hier even een berichtje vanuit Brabant en op de valreep nog in 2007! Hoe is ie daar in de VS? Ik begreep van mijn moeder dat je vriendin nu bij je is (las ik ook al in het bovenstaande berichtje van jou). Eergisteren ben ik nog in jouw studentenstad geweest: supergezellig hoor, Den Bosch! Wim en ik -die toch wel behoorlijk verknocht zijn aan Utrecht- moesten allebei toegeven dat je er beter kunt shoppen en gezellig borrelen dan in de domstad..!

Nou, een heel goed uiteinde toegewenst en een mooie start van 2008!

Hartelijke groet,

Esther (Metz

• 31 December 2007 - 18:35

Fam.Miedema:

Bedankt voor je kerstgroet, het is nu oudejaarsavond, je vader en moeder komen en de fam.Bogers.Alles goed hier. De koeien liggen in de nieuwe stal, net op tijd dicht tegen wind en kou. Heel veel plezier en succes daar. De beste wensen voor 2008, gezellig dat je vriendin er nu is. Groet fam.
    Miedema.

• 01 Januari 2008 - 21:07

Mark:

Hi Topper
    En het kerstpakket al uitgepakt, bekeken en gebruikt? En o ja dat ge-moggel is al weer uit in NL.
    Hier was nieuwjaar als gebruikelijk eerder klaar als daar in Yuma, maar zeker niet minder geslaagd. Ik ga er van uit dat het brakke gevoel nu weer in jou hoofd heerst, tenzij je gezellig met je meisje een zakje Vinegar chips van kant hebt gemaakt.

Het beste in 2008
    groet
    Mark Hakvoort

• 02 Januari 2008 - 18:13

Jantine Bleeker:

je website gevonden.ziet er leuk uit.ga hem vaker bezoeken.in hem zijn er geen bijzonderheden.alles is gezond.vergeet de hoofdletters zie ik.Bij deze ook een gelukkig nieuwjaar.Hartelijke groeten.Fam. Bleeker.