When we're going to San Francisco..... - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Jacco Hoogendoorn - WaarBenJij.nu When we're going to San Francisco..... - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Jacco Hoogendoorn - WaarBenJij.nu

When we're going to San Francisco.....

Door: De Witte

Blijf op de hoogte en volg Jacco

07 November 2005 | Verenigde Staten, San Francisco

Hallo allemaal,

Alles nog goed in Nederland? Aan de berichten en de emailtjes te lezen wel!
Laat ik bij het begin van vorige week beginnen (over de week daarvoor heb ik ook niet zoveel te melden).

Vorige week zondag moest ik naar Salinas, Californie rijden. Hier bevindt zich het hooftkantoor van Shamrock Seed Co. De week daarvoor had ik me al helemaal voorbereid op een luxieus vliegtuigritje naar Salinas, maar dat zat er dus niet in. Met de auto dus even NEGEN uur rijden. Al ben je geen vrachtwagenchauffeur kan je begrijpen dat je dat niet echt gewend bent (;-)). Maar goed, 9 uur smorgens vertrokken vanuit Yuma, AZ en om 6 uur s'avonds aangekomen in Salinas, CA. Werd opgewacht door Harold (is mijn begeleider) en samen met kids en vrouw uit eten geweest. Volgende dag, maandag, alle werknemers ontmoet, veel praten en verder deze dag het bedrijf verkent. Naar de researchfarm, warenhuis, kantoor enz enz geweest. sAvonds uiteten met David (vice-president, beetje baas dus). Het kwam er op neer, dat ze erg tevreden waren met mijn aanwezigheid en mijn gedane werkzaamheden. Dus positief. Slimme kerel dus veel van kunnen leren over het wereldje wat Tuinbouw heet.
Volgende dag om 6 uur opgestaan, werd om 7 uur opgehaald door Harold. We moesten deze dag proefveldjes evalueren, samen met Larry (de veredelaar van SSC). Na twee proefveldjes gedaan te hebben, even wezen lunchen, nouja zeg maar biefstuk eten. Volgende dag hetzelfde verhaal, alleen was deze proefveld niet echt geslaagd, dus vroeg in de ochtend klaar. Larry had een voorstel om wat Californische wijn te proeven. Moet zeggen, dat het niet echt slecht smaakte.
Voor de rest van de week wat info opgezocht voor mijn verslag, wat ouwehoeren, wat koffie drinken en nog wat bedrijven bezocht. Kortom geslaagd weekje!
Vrijdagmiddag was ik vroeg klaar.

'When we're going to San Francisco (the Mama's & Papa's) dus vertrokken naar San Francisco. Dit was vanuit Salinas nog maar 1,5 uur rijden (relatief niet zoveel dus). Daar eind van de middag aangekomen en eerst maar een hotel proberen te vinden. Daar was ik dus al wel weer een uurtje mee zoet. Druk in de stad en San Francisco is nou niet echt een vlakke stad met normale wegen. Dus was wel even puzzelen. Daarna uit eten en wat door de stad gelopen. Voor het eerst een Heerlijk Helder Heineke, BREWED IN HOLLAND, gedronken, dus voelde me al wat meer thuis.
Volgende morgen om 7 uur opgestaan. Had nog tot 9 uur de tijd om wat van de stad te zien, want tot die tijd hoefde ik niet te betalen voor het parkeren. Het kost je minstens 10 dollar (oplopend tot 25 dollar) per uur om in de stad te parkeren, dus dat was het me niet echt waard. Daarna naar de Golden Gate Bridge gereden, foto's gemaakt en daarna door gereden tot aan de haven van San Francisco. Foto's gemaakt van het wereld beroemde eiland 'Alcatraz'(hier is dus de film 'The Rock' gefilmd). Helaas was om half 10 de boottocht voor die dag al uitverkocht dus maar weer verder de stad in gelopen. (parkeren bij haven was niet zo duur) Even in China in het klein geweest, Chinatown dus. Rond een uurtje of 1 smiddag weer de auto gepakt en naar Yosemite National Park gereden. Was al weer 3 a 4 uur verder dus maar weer een motel zoeken voor de komende nacht. Volgende dag door het park gereden en gelopen. Dit park is te vergelijken met The Grand Canyon, qua schoonheid. De wereldberoemde natuurfotograaf 'De Witte' Japanner heeft weer mooie kiekjes kunnen maken van Moeder Aarde en al haar schoonheden. Zondagmiddag om 14 uur weg gereden uit het park en was om half 10 Californische tijd weer in Yuma. En dit vraagt natuurlijk om een uitleg. Arizona is de engiste staat in Amerika die geen verschil kent in winter- of zomertijd. Dus het verschil is in Yuma vergeleken met Nederland is 8 uur in plaats van 9 uur. Ook heel erg handig met het werk/stage, niet dus.
Ondertussen is mijn laptop ook aangekomen, Ben er nog niet aan toe gekomen om deze volledig te installeren, maar dat zal deze week wel goed komen.
Helaas heb ik nu niet de mogelijkheid om de foto's op het internet te plaatsen, want zit nu momenteel (8 uur savonds, Arizona tijd, op de office) Dit komt omdat de computer in het motel het begeven heeft en hier op de office hebben ze nog een computer die het woord USB poort niet kent. Dus nog even afwachten maar ik hoop eind deze week de foto's te kunnen plaatsen.

Nou ik geloof dat iedereen wel zo'n beetje moe is van het lezen van mijn verhaal dus laat het hier ook maar bij. Bedankt voor de WEETJES.......ik WEET weer genoeg....en voor alle reacties en tips voor LA!!!!

Groetjes Jacco

Antwoord op vragen:
-Orkanen heb ik hier geen last van, want ik zit aan de andere Westkust van Amerika. Voor de niet topografische mensen, er zit geloof ik op deze pagina ook nog een wereldmap. Dus zoekt en zij gult vinden.
-Carnalvals optocht????? Dat ligt voor mij nog erg ver weg.....maar ik neem het zeker in overweging (mits mijn stage in NL dat goed vind)
-GU-krant??? Ik heb deze nog niet gelezen....

Bedankt allemaal en tot schrijvens!

• 08 November 2005 - 07:08

Joep:

Hej broer, was leuk om je weer te spreken zondag... en maandag ;). Wat ben je nog allemaal van plan de komende tijd? Nog spannende dingen op de planning staan? Nog veel plezier en we spreken elkaar!
    Je Broer

• 08 November 2005 - 07:28

Joost:

Jacco,

veel plezier daar, weinig te melden. Ben druk met stage.

• 08 November 2005 - 08:42

Diederik:

Jacco jonge, Nog heeel veeel plezier daar!!!!!
    gegroet, Diederik

• 08 November 2005 - 09:19

Berdien!!!:

Hi Jacco!!
    Klinkt weer allemaal super! Altijd lekker als je werk lekker loopt! Ik volg Diederik, (neem aan dat het mijn familie Diederik is ;)! Nog heel veel plezier! Hoop dat je beter weer hebt dan het weer in Eng, blahh!! hihi!Tot gauw! xxx :)

• 08 November 2005 - 09:34

Hoekske:

Ha Bracco,

Goed te lezen dat het je goed gaat aandeanderekantvanhetwereldbolleke. Ben ook blij dat je geen last van orkanen hebt (behalve die in je broek dan ;-)

Doe je best daar nog heej.

Oudoeweej en nun kuske vur het knappe vrouwvolk,

Hoekske

• 08 November 2005 - 12:28

Milou:

Hey Jacco,

Leuk om weer iets van je te horen! Hier gaat alles top. Net de tentames achter de rug en maandag begin ik (eindelijk) met afstuderen. Wat mijn opdracht is vertel ik je nog wel, want dat is niet om trots op te zijn..... HKT ook altijd .....

Ben benieuwd naar je foto's!

i.g.v. TOT SNEL!!!!!

Dikke Kus Mi

• 08 November 2005 - 15:55

Kees-Willem:

He Jacco,
    Weer een mooi verhaal, ik blijf het volgen. Ik heb de amsteltjes al vast koud gezet voor je terugkomst. Van al dat uiteten wordt je volgens mij ook zo rond als een tonnetje.

gr. K.W.

• 08 November 2005 - 16:55

Lia En Nico:

hoi jacco,

ik kijk altijd naar je belevenissen uit
    vind het leuk om ze te lezen
    deze keer duurde het wel lang
    jammer dat de foto's nog niet klaar zijn
    hier is alles goed
    we hebben net de agtibeurs achter de rug
    was erg geslaagd
    we hopen snel weer wat te kunnen lezen of zien(foto's)

groetjes van je oom en tante en nichtjes

• 08 November 2005 - 22:04

Pa En Ma:

weer een groot verhaal jacco zo zie je nog eens wat. He lia ik heb je niet gezien in mijn standje op de agribeurs.
    He jacco nog een vraag wij horen je alleen maar over sla zaaien en kijken maar wanneer ga je oogsten????? moet je wel bukkken!! en op de knietjes. Misschien komen er dan wel orkanen in je broek!!!!! volgens hoekske
    nou doei.

• 09 November 2005 - 10:56

Anna De W:

Hey, nou dat was weer een heel verhaal. Als je terug kom hoef je in iedergeval niet te zeggen dat je tekort gezien heb. Succes nog! Groetjes Anna

• 09 November 2005 - 22:11

[pa En Ma:

prachtige foto's jacco.
    Heeft justin je haar geknipt?
    groetjes en tot zondag!

• 10 November 2005 - 10:06

Joep:

Ziet er goed uit Jacco!

• 10 November 2005 - 13:36

Hoekske:

Ha Witte Jappaner,

Da zijn weer mooie plotjes die je gemaakt hebt. Wordt tijd dat je ook weer een mooie plotjes aangeeft aan DJ Hakopdetak.

Oudoeweej Hoekske

• 10 November 2005 - 16:26

Annet:

Hey Jacco,

Leuk om weer eens wat te lezen. De rest hoor ik van pa en ma, maar toch. Zo nog even de foto's bekijken van de wereldberoemde natuurfotograaf. Alles wel hier. Begint een beetje te druilen in NL, mooi weer verder gehad voor de tijd van het jaar. Morgen St.Maarten benieuwd of kinderen de weg zullen vinden naar ons huis. Ze gaan vlg. week aan de bestrating beginnen. En de tekening voor ons schuurtje is ook binnen, nu nog versturen naar de Gemeente. Weet je ven weer waarwe mee bezig zijn. Leuk om weer iets van je te lezen en ik ga nu de foto's bekijken. Groetjes Annet

• 10 November 2005 - 16:34

Annet:

Jaja, nog een berichtje. Leuke en mooie foto's. 't Lijkt soms wel een nep-achtergrond, zo strak ziet het eruit. Mzzl Annet

• 11 November 2005 - 13:04

Tjarda:

Hoi Jacco,

Volgens mij gaat het meer dan uitstekend met jou.
    Vrijdag 4 november heb ik mijn SARAH- feest gevierd.
    Het was kei gaaf.
    Milou, Tiny, Yvonne en Arlette hebben uitbundig
    voor mij gezongen. We hebben leuke fotookse die nu op DVD worden gezet.
    Door Ies. Als die klaar is krijg je ereen toegestuurd.Als je terug bent zullen we met zijn allen nog eens opniuew proosten.

Liefs SARAH Tjardtje

• 17 November 2005 - 10:13

Thijs:

Ha Jacco,

al even niets van je gehoord, lekker bezig met je stage? Tip van een ervaren buitenlandganger: maak je verslag voor 99% af voordat je je laatste week van je stage ingaat. Nog veel plezier, en tot ziens

• 20 November 2005 - 19:02

Hoogendoorn-Ligthart:

Jacco,

Mooi verslag heb je gemaakt, we zullen de foto's ook nog bekijken. Alles is hier oke, de dagen zijn goed gevuld. Jack heeft komende week beurs in Zuidlaren. Kees werkt 2 dagdelen bij Reaal verzekeringen en op zaterdag bij Hessing op het veilingterrein, een groente snijderij, hij moet orders verzamelen voor supermarkten. Tussendoor gaat hij naar school. Met Coby is het ook goed, maar zij heeft jou ook een berichtje gestuurd, dacht ik. Het weer is omgeslagen, het is nu zonder meer herfst, we hebben vrijdagmorgen 18/11 de ijskrabber al weer gebruikt, weliswaar om vastgevroren hagelstenen te verwijderen, maar toch.
    We wensen je nog een leerzame en indrukwekkende stage toe.

Groet van Jack, Ria, Kees en Coby

• 24 November 2005 - 07:50

Mark:

Brocco, ouwe Japanner van me!
    Zo ongeveer wordt het tijd voor iets nieuws, of ben je de tip van Thijs in uitvoering aan het brengen? Ik kan me hier wel bij aan sluiten: was blij dat mijn verslag klaar was in Nieuw-Zeeland voordat ik rond ging kijken!
    Plezier nog. Ik ga je ruiken